Home  |  Contents 

Microcontroller and PC projects
  Forum Index : Microcontroller and PC projects         Section
Subject Topic: Micromite and Chromebook Post ReplyPost New Topic
<< Prev Page of 3
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
sagt3k
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 01 February 2015
Location: Italy
Online Status: Offline
Posts: 216
Posted: 13 April 2018 at 11:50pm | IP Logged Quote sagt3k

Hi SteveA
If MicromiteCons sees the port, it should connect. Try with different baud rate, or share a snapshot.
Thanks
Antonio


Back to Top View sagt3k's Profile Search for other posts by sagt3k Visit sagt3k's Homepage
 
SteveA
Regular Member
Regular Member


Joined: 10 March 2017
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 42
Posted: 14 April 2018 at 12:49am | IP Logged Quote SteveA

The baud rate is set to 38400, which works for the other programs.

I've attached a screenshot for you.

Back to Top View SteveA's Profile Search for other posts by SteveA
 
sagt3k
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 01 February 2015
Location: Italy
Online Status: Offline
Posts: 216
Posted: 14 April 2018 at 1:59am | IP Logged Quote sagt3k

Hi SteveA
The coms list are the same tried eith other sw?
Antonio
Back to Top View sagt3k's Profile Search for other posts by sagt3k Visit sagt3k's Homepage
 
SteveA
Regular Member
Regular Member


Joined: 10 March 2017
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 42
Posted: 14 April 2018 at 3:51am | IP Logged Quote SteveA

Yes, all the programs show two ports.

COM1 for the MM with serial to usb adaptor.
COM5 for the MM+.

I can click on connect and disconnect and your program responds, the boxes change between red and green, and a message at the bottom of the window confirms the connection etc.

But, if I type a 'short command' list or memory for example, and click on 'send' nothing happens. The TX/RX counts don't increase, and I don't even get any garbage in the console window.

Back to Top View SteveA's Profile Search for other posts by SteveA
 
sagt3k
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 01 February 2015
Location: Italy
Online Status: Offline
Posts: 216
Posted: 14 April 2018 at 3:55am | IP Logged Quote sagt3k

I follow your indication, here the result:



... and I try to do CTRL+C ... and prompt is ready !!
Back to Top View sagt3k's Profile Search for other posts by sagt3k Visit sagt3k's Homepage
 
SteveA
Regular Member
Regular Member


Joined: 10 March 2017
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 42
Posted: 17 April 2018 at 12:51am | IP Logged Quote SteveA

I now have MicromiteCons working, see the screenshot below:




It wouldn't run on Wine v1.6.2, but it will under v3.0.

To update wine in Ubuntu use:


sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-add-repository 'https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/'
wget https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key && sudo apt-key add Release.key
sudo apt update && sudo apt install winehq-stable


Back to Top View SteveA's Profile Search for other posts by SteveA
 
sagt3k
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 01 February 2015
Location: Italy
Online Status: Offline
Posts: 216
Posted: 17 April 2018 at 2:17am | IP Logged Quote sagt3k

Hi SteveA. Good news.
What are your impressions on the sw?
Thanks
Antonio
Back to Top View sagt3k's Profile Search for other posts by sagt3k Visit sagt3k's Homepage
 


If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Search the forums using Google.
<< Prev Page of 3
In the news...
 
Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.8
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.1055 seconds.
Privacy Policy     Process times : 0, 0, 0, 0.11