Home  |  Contents 

Microcontroller and PC projects
  Forum Index : Microcontroller and PC projects         Section
Subject Topic: Weird keys in MMbasic DOS Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Volhout
Newbie
Newbie


Joined: 05 March 2018
Location: Netherlands
Online Status: Offline
Posts: 36
Posted: 10 July 2018 at 5:21pm | IP Logged Quote Volhout

Hi all,

When I run MMBASIC DOS version on windows 10, some key's on the keyboard behave weird. I have checked the manual, and geoff's page, but did not find a clue on how to fix it. Tried running MMbasic as XP, or even WIN98 (as close as windows 10 goes to DOS).

The screen shows:

I type " (a double quote)
I get 80 ("

Most characters are OK, but this also happens with ^
This is probably a very simple fix, or setting, but I am stuck.

Please hint .....

Volhout




__________________
If nothing goes right ... turn left


Back to Top View Volhout's Profile Search for other posts by Volhout
 
TassyJim
Guru
Guru


Joined: 07 August 2011
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 2544
Posted: 10 July 2018 at 5:35pm | IP Logged Quote TassyJim

What keyboard settings do you have on your PC?
It sounds like a key mapping issue.

Jim

__________________
It all started with the ZX81....
VK7JH
http://www.c-com.com.au/MMedit.htm
Back to Top View TassyJim's Profile Search for other posts by TassyJim Visit TassyJim's Homepage
 
Volhout
Newbie
Newbie


Joined: 05 March 2018
Location: Netherlands
Online Status: Offline
Posts: 36
Posted: 10 July 2018 at 6:00pm | IP Logged Quote Volhout

Hi TassyJim,

Using a laptop, either with laptop keyboard, or with external USB keyboard.
Both keyboards are listed in system manager as "standard PS2 keyboard"
Language setting of the machine is English/USA.

I do notice however that on this machine when typing the " character, it always acts strange.
in WORD I get double double quotes ""
in NOTEPAD I get nothing, but when I type a character next, the double quote appears.

Looks like it is trying to compose a character or something.

I'll dig into this a bit myself, since composing characters is something that happens in Holland, where I live, so it may be a hidden language in this PC causing this.

I'll keep you posted...

Regards,

Harm


__________________
If nothing goes right ... turn left
Back to Top View Volhout's Profile Search for other posts by Volhout
 
Volhout
Newbie
Newbie


Joined: 05 March 2018
Location: Netherlands
Online Status: Offline
Posts: 36
Posted: 10 July 2018 at 6:06pm | IP Logged Quote Volhout

Solved !!!

The keyboard was set to "QWERTY - US-International"
I changed it to "QWERTY - US"

now everything behaves as it should.

Thanks for the hint...

Volhout

__________________
If nothing goes right ... turn left
Back to Top View Volhout's Profile Search for other posts by Volhout
 


If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Search the forums using Google.
In the news...
 
Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.8
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.1250 seconds.
Privacy Policy     Process times : 0, 0, 0, 0.12