Home  |  Contents 

Microcontroller and PC projects
  Forum Index : Microcontroller and PC projects         Section
Subject Topic: Armmite H7: Full release & documentation Post ReplyPost New Topic
<< Prev Page of 20 Next >>
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 04 November 2018 at 4:25pm | IP Logged Quote KeepIS

Can someone try using the inbuilt MM.BASIC editor using a Keyboard - NOT A PC!

I have a strange thing happening with the latest version, on both units.

If I press F4 to highlight a line and then press F5 to copy, it starts inserting the text repetitively until I manage to get it to respond to the ESC key.

Sometimes it only does that when I insert the text.

The inbuilt MM.BASIC editor is fine in terminal mode from a PC. Something strange is happening via the USB Keyboard port. I tried a number of keyboards - it's not a keyboard problem, I only saw it occasional on the previous version.

I tried it with a 5 Kb program and a 110K program, still the same.

EDIT: FYI
The MM 100+ inbuilt Editor was perfect before using a Keyboard with Micromite Plus V5.04.10 Beta 9, and I just flashed the MM 100+ with Micromite Plus V5.04.10 Beta 13 and that is also perfect with the inbuilt editor and a keyboard.

Edited by KeepIS on 05 November 2018 at 9:59am


__________________
It's all too hard.


Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
TassyJim
Guru
Guru
Avatar

Joined: 07 August 2011
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 2712
Posted: 05 November 2018 at 4:06pm | IP Logged Quote TassyJim

KeepIS wrote:
Can someone try using the inbuilt MM.BASIC editor using a Keyboard - NOT A PC!

I finally plugged in a USB keyboard.
I couldn't replicate your problem.
This is with the Armite still plugged in to the PC but using the USB keyboard and a 5inch display.

Jim

Edit:
I did manage to see the problem but unable to repeat it.
But I DID see it.


Edited by TassyJim on 05 November 2018 at 4:10pm


__________________
It all started with the ZX81....
VK7JH
http://www.c-com.com.au/MMedit.htm
Back to Top View TassyJim's Profile Search for other posts by TassyJim Visit TassyJim's Homepage
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 05 November 2018 at 6:10pm | IP Logged Quote KeepIS

I assume you're running the latest 5.0434, Device$ should show "ARMmite H7", I was getting it occasionally on the previous version. I have two ARMmite units and both do this.

Thanks for testing it.

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 05 November 2018 at 7:09pm | IP Logged Quote KeepIS

FYI Grosters EastRising 7", 8", 9" E100 adaptor works perfectly with the ARMmite in 8 bit, I'll test the other Armmite that's wired for 16 bit asap.

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 05 November 2018 at 8:16pm | IP Logged Quote KeepIS

There is a problem with the second ARMmite that's wired for 16 bit. It won't run correctly under any condition, even with the driver in 8 bit mode. The adaptor I made is the same so it looks like the panel does not like the cable for bits 8 to 15 being connected. I'll take some photos tomorrow if no one else has a 9" display running in 16 bit mode on the ARMmite.

BTW the 7" display runs perfectly with the 16 bit driver so I can't see how I could have a cable problem. There may be a difference in the way the 7" and 9" screens handle 16 bit but it does not explain why it won't work in 8 bit like the first ARMmite, the only difference between the two are the extra hi byte connections ??

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
matherp
Guru
Guru


Joined: 11 December 2012
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 2404
Posted: 05 November 2018 at 8:29pm | IP Logged Quote matherp

Quote:
If I press F4 to highlight a line and then press F5 to copy, it starts inserting the text repetitively until I manage to get it to respond to the ESC key.


I know what is causing the problem but am struggling to fix it. The issue is that the USB library code is missing the F5 keyup because the processor is busy processing the F5 function. For me it works OK if I keep number of characters to be copied small but goes into autorepeat when it is a larger selection.
Back to Top View matherp's Profile Search for other posts by matherp
 
matherp
Guru
Guru


Joined: 11 December 2012
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 2404
Posted: 05 November 2018 at 10:20pm | IP Logged Quote matherp

I think this fixes it - please let me know

2018-11-05_222011_Armmite1.3.zip

Back to Top View matherp's Profile Search for other posts by matherp
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 06 November 2018 at 10:17am | IP Logged Quote KeepIS

matherp wrote:
I think this fixes it - please let me know

2018-11-05_222011_Armmite1.3.zip



Yes that fixed it. The inbuilt editor is so dam fast with the ARMmite and it makes it extremely nice to use, very happy that you got it sorted.

Mike.

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 06 November 2018 at 11:49am | IP Logged Quote KeepIS

I spoke to soon, there is a different problem:

Copy and paste are working great.

However, if you highlight some code and press Delete, the highlighted code is deleted but the delete action continues on to the following code, fortunately pressing ESC stops it instantly.

Instead of delete, I highlighted the code F4, and pressed F4 to cut, that removed the code, however the lower edit keys flash between options until a key is pressed.

It's no biggie and I'm happy with it as is, something for a rainy day I guess.

Thanks again for the effort and work you are putting into the H7 port.

Mike.


__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
matherp
Guru
Guru


Joined: 11 December 2012
Location: United Kingdom
Online Status: Offline
Posts: 2404
Posted: 06 November 2018 at 6:52pm | IP Logged Quote matherp

Quote:
However, if you highlight some code and press Delete, the highlighted code is deleted but the delete action continues on to the following code, fortunately pressing ESC stops it instantly.

Instead of delete, I highlighted the code F4, and pressed F4 to cut, that removed the code, however the lower edit keys flash between options until a key is pressed.


Same issue, but I know the cause and cure now. I couldn't replicate this time but try this:

2018-11-06_185203_Armmite1.3.zip
Back to Top View matherp's Profile Search for other posts by matherp
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 06 November 2018 at 7:14pm | IP Logged Quote KeepIS

Thank you - everything seems to be 100% now editing a 110 kb file. I'll give it a full work over tomorrow.

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 07 November 2018 at 9:07pm | IP Logged Quote KeepIS

Just posted in this thread ARMmite and 9" display The Backpack and M100 7" to 9" LCD adaptor run perfectly with the ARMmite in 8 and 16 bit modes with the EastRising 9" LCD. Brilliant!

__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 


<< Prev Page of 20 Next >>
In the news...
 
Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.8
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.1094 seconds.
Privacy Policy     Process times : 0, 0, 0, 0.11