Home  |  Contents 

Microcontroller and PC projects
  Forum Index : Microcontroller and PC projects         Section
Subject Topic: Micromite Plus Explore 100 Post ReplyPost New Topic
Page of 2 Next >>
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
barrow4491
Newbie
Newbie


Joined: 08 November 2018
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 08 November 2018 at 3:31pm | IP Logged Quote barrow4491

I have built the Explore 100 and am having issues with some commands to configure it.
GUI TEST LCD PANEL – DOES NOTHING
GUI CALIBRATE –ALSO DOES NOTHING but if I touch the screen it reports “Touch not calibrated”
The screen is a 5 inch and the backlight command works OK
Do you have any ideas?
Regards
Jim


Edited by barrow4491 on 08 November 2018 at 3:31pm



Back to Top View barrow4491's Profile Search for other posts by barrow4491
 
TassyJim
Guru
Guru
Avatar

Joined: 07 August 2011
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 2712
Posted: 08 November 2018 at 4:16pm | IP Logged Quote TassyJim

Show us a copy of your options.
OPTION LIST

also GUI TEST LCDPANEL doesn't have a space between LCD and PANEL

Jim

__________________
It all started with the ZX81....
VK7JH
http://www.c-com.com.au/MMedit.htm
Back to Top View TassyJim's Profile Search for other posts by TassyJim Visit TassyJim's Homepage
 
barrow4491
Newbie
Newbie


Joined: 08 November 2018
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 08 November 2018 at 4:47pm | IP Logged Quote barrow4491

Micromite Plus MMBasic Ver 5.04.10 Beta 13
Copyright 2011-2018 Geoff Graham

> option list
OPTION COLOURCODE ON
OPTION DISPLAY 24, 66
OPTION LCDPANEL SSD1963_5A, LANDSCAPE, 48
OPTION TOUCH 1, 40, 39
OPTION SDCARD 52
OPTION LCDPANEL CONSOLE
OPTION RTC 67, 66
>
LCDPANEL CONSOLE - does not work either

Jim











Edited by barrow4491 on 08 November 2018 at 4:48pm
Back to Top View barrow4491's Profile Search for other posts by barrow4491
 
Grogster
Guru
Guru
Avatar

Joined: 31 December 2012
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 6229
Posted: 08 November 2018 at 4:54pm | IP Logged Quote Grogster

So, if you issue GUI TEST LCDPANEL and press return, do you get the demo?

If not:

OPTION LCDPANEL NOCONSOLE - disable the LCDPANEL console for now.

Connect via a USB-serial adaptor or the USB port(which version of the E100 do you have?)

Issue the same GUI TEST LCDPANEL command via the USB-serial adaptor - does it work now?

Perhaps there is some issue with GUI TEST LCDPANEL or touch testing commands, when MMBASIC is configured to use the LCD panel as the console. I would not think so, but it is best to test this idea.

I will see if I can rustle up an E100 and a 5" LCD, set them up as you have, and see if I can get the same problems.

Oh, and welcome to the forums, BTW.

Edited by Grogster on 08 November 2018 at 4:55pm


__________________
Smoke makes things work. When the smoke gets out, it stops!
Back to Top View Grogster's Profile Search for other posts by Grogster Visit Grogster's Homepage
 
barrow4491
Newbie
Newbie


Joined: 08 November 2018
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 08 November 2018 at 5:21pm | IP Logged Quote barrow4491

Hi,
Made no difference i’m afraid. Some commands (SDCARD, RTC) seem to work but anything to do with the screen appears not to. Maybe a faulty screen?
PS the backlight command does work!
Regards
Jim

Edited by barrow4491 on 08 November 2018 at 5:26pm
Back to Top View barrow4491's Profile Search for other posts by barrow4491
 
Grogster
Guru
Guru
Avatar

Joined: 31 December 2012
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 6229
Posted: 08 November 2018 at 5:32pm | IP Logged Quote Grogster

Do you happen to have another LCD you can try?

__________________
Smoke makes things work. When the smoke gets out, it stops!
Back to Top View Grogster's Profile Search for other posts by Grogster Visit Grogster's Homepage
 
barrow4491
Newbie
Newbie


Joined: 08 November 2018
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 08 November 2018 at 6:25pm | IP Logged Quote barrow4491

I have some 2.8 inch as used in the lcd backpack
Back to Top View barrow4491's Profile Search for other posts by barrow4491
 
Grogster
Guru
Guru
Avatar

Joined: 31 December 2012
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 6229
Posted: 09 November 2018 at 6:39am | IP Logged Quote Grogster

No, you would need another 5" parallel interface one.

This is odd.

As you are using a PWM pin to control the backlight, that mode DOES NOT use the 1963 chip to control the backlight, it is just a pure PWM control signal, and will work on the backlight, regardless of what the 1963 controller is actually doing.

Edited by Grogster on 09 November 2018 at 6:44am


__________________
Smoke makes things work. When the smoke gets out, it stops!
Back to Top View Grogster's Profile Search for other posts by Grogster Visit Grogster's Homepage
 
TassyJim
Guru
Guru
Avatar

Joined: 07 August 2011
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 2712
Posted: 09 November 2018 at 6:48am | IP Logged Quote TassyJim

have you tried the alternative driver (without the 'A')
OPTION LCDPANEL SSD1963_5, LANDSCAPE, 48

you would have to disable the original one first

OPTION LCDPANEL DISABLE


__________________
It all started with the ZX81....
VK7JH
http://www.c-com.com.au/MMedit.htm
Back to Top View TassyJim's Profile Search for other posts by TassyJim Visit TassyJim's Homepage
 
Grogster
Guru
Guru
Avatar

Joined: 31 December 2012
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 6229
Posted: 09 November 2018 at 6:55am | IP Logged Quote Grogster

Excellent idea.

__________________
Smoke makes things work. When the smoke gets out, it stops!
Back to Top View Grogster's Profile Search for other posts by Grogster Visit Grogster's Homepage
 
barrow4491
Newbie
Newbie


Joined: 08 November 2018
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 7
Posted: 09 November 2018 at 8:17am | IP Logged Quote barrow4491

Thanks,
I disabled the lcd and used the option without the “A” same result no GUI test.
I have ordered a replacement panel in case
Should I move the zero ohm resistor to 1963_PWM and see if the backlight control still works?
Regards
Jim
Back to Top View barrow4491's Profile Search for other posts by barrow4491
 
KeepIS
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 13 October 2014
Location: Australia
Online Status: Offline
Posts: 265
Posted: 09 November 2018 at 10:03am | IP Logged Quote KeepIS

Maybe I'm missing something but are you seeing anything at all on the LCD screen?




__________________
It's all too hard.
Back to Top View KeepIS's Profile Search for other posts by KeepIS
 


Page of 2 Next >>
In the news...
 
Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.8
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.1250 seconds.
Privacy Policy     Process times : 0, 0.02, 0, 0.11