Home
JAQForum Ver 20.06
Log In or Join  
Active Topics
Local Time 06:38 12 May 2021 Privacy Policy
Jump to

Notice. New forum software under development. It's going to miss a few functions and look a bit ugly for a while, but I'm working on it full time now as the old forum was too unstable. Couple days, all good. If you notice any issues, please contact me.

Forum Index : Microcontroller and PC projects : VT 100 Ascii Video Terminal with Armmite F4

Author Message
Vampire05
Newbie

Joined: 06/12/2020
Location: Germany
Posts: 36
Posted: 10:40am 03 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

Hello People,

does the Armmite F4 works correctly with the Ascii VT100 Terminal Emulator?

The Editor looks Strange:


 
phil99
Regular Member

Joined: 11/02/2018
Location: Australia
Posts: 60
Posted: 01:37am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

Set
OPTION DISPLAY 24,80
in the F4 to match the settings of the ASCII terminal.

Edit. Assuming standard VGA monitor, otherwise:-
"VGA can display 24 lines x 80 characters or an extended resolution of 36 lines x 80 characters
Composite video can display 18 lines x 48 characters (PAL) or 15 lines x 44 characters (NTSC)"
Edited 2021-05-04 11:44 by phil99
 
robert.rozee
Guru

Joined: 31/12/2012
Location: New Zealand
Posts: 1683
Posted: 04:00am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

hi,
   it looks like the F4 firmware is sending an escape sequence of the form:
esc [38;2; red; green; blue; m

to try and set the foreground text colour directly, bypassing the standard colour palette. this is something that geoff's 'ASCII Video Terminal' does not in any way support, and way beyond the normal set of VT escape sequences that can be relied upon as being universally supported.

this is a classic example of why, when deciding upon escape sequences to use, one should always try to work with the minimum set possible to achieve an acceptable appearance    


cheers,
rob   :-)
 
Vampire05
Newbie

Joined: 06/12/2020
Location: Germany
Posts: 36
Posted: 06:42am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

@phil99: OPTION DISPLAY 24,80 is the default on the Armmite F4. I have never changed it.

@robert.rozee: Ok, i understand. So, the only possible way to fix it, is to change the behaviour on the Armmite?
 
TassyJim

Guru

Joined: 07/08/2011
Location: Australia
Posts: 4251
Posted: 06:47am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

Try
OPTION COLOURCODE OFF
That might stop the undesirable codes being sent.

Jim
VK7JH
MMedit   MMBasic Help
 
Vampire05
Newbie

Joined: 06/12/2020
Location: Germany
Posts: 36
Posted: 07:48am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

@TassyJim: yep, thats it.  

After OPTION COLOURCODE OFF it works great.

Thank you guys! you are great!
 
lizby
Guru

Joined: 17/05/2016
Location: United States
Posts: 1338
Posted: 11:36am 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

How do you have this hooked up to the F4?
 
Vampire05
Newbie

Joined: 06/12/2020
Location: Germany
Posts: 36
Posted: 01:05pm 04 May 2021
Copy link to clipboard 
Print this post

i connected it to the serial console of armmite. The four pinheader near sd card!
An of course OPTION SERIAL CONSOLE ON
 
Print this page


To reply to this topic, you need to log in.

© JAQ Software 2021